Rasmus Mononen

Skådespelare, Sångare och Musikalartist

 

 

SÅNGER FRÅN ANDRA SIDAN HAVET

En musikalfavorit i konsertant version 

om människor i förvandling.

Vi är stolta över att kunna presentera Länsteaterns gotländska version av verket på en scen som Lilla Beddinge Teater. ”Finns det en bättre värld på andra sidan vattnet, där båten lägger till. Är det dit jag ska åka, för att hitta mig själv?” ”Songs for a new world” är en angelägen föreställning för Länsteatern på Gotland. Varför? Jo, förutom att sångerna är fantastiska i sig, så handlar den om något för oss gotlänningar (och sommargotlänningar) centralt; Är världen annorlunda på andra sidan vattnet? Texterna är översatta med upphovsmannens tillstånd och placerade i en miljö som är vår, på var sida om vattnet. Här är dom nu; den assimilerade flyktingen med sin mörka historia, den övergivna kvinnan fången mellan att hitta sig själv och botox, den rädde mannen med sin boja av patriarkala förväntningar och den kyskhetsinstängda ballerinan med sin ångande lust.

På scen: Tove Vahlne, Ylva Nordin, Vilhelm Blomgren och Rasmus Mononen Musiker: Mathias Lundqvist, Jonas Olofsson och Björn Rothstein.

Översättning & Regi Thomas Sundström Musik & Text Jason Robert Brown Originally Produced by the WPA Theatre, New York City, 1995 (Kyle Renick, Artistic Director) Original Orchestration by Brian Besterman and Jason Robert Brown Presented by arrangement with JOSEF WEINBERGER LIMITED on behalf of MUSIC THEATRE INTERNATIONAL of New York.